King's coffee company
Welkom op de info site
..............................................................................................................

Indien u vragen hebt in verband met koffie of koffiebranden maar ook over koffiemachines, espressomachines, espresso koffie
aarzel dan niet om een mailtje te sturen.
We zullen met plezier uw mail beantwoorden.
Hieronder alvast de meest gestelde vragen met de antwoorden erbij.

Natuurlijk zijn onze ambachtelijke gebrande koffies beter, koffie branden is niets anders dan de natuurlijke suikers van koffie laten karameliseren. Daardoor worden de bonen bruin; Koffiebonen die te snel en aan te hoge temperaturen gebrand worden, bevatten heel wat verbrande suikers en verbrande aromatische oliŰn. Die verbrande stoffen worden moeilijk door ons lichaam afgebroken en liggen zwaar op de maag. Wanneer je van een kop koffie maagzuur of een zwaar gevoel krijgt, dan ligt dat aan de snelheid en de manier waarop de koffie is gebrand. Bij industrieel gebrande koffiebonen krijgen de natuurlijke vluchtige oliŰn of collo´den een tÚ hoge temperatuur te verwerken. Zo heb je minder aroma's in snel gebrande en donkere koffie.
King's koffie's zijn traag ambachtelijk geroosterd dit geeft een geleidelijk en natuurlijk karameliserings proces met mÚÚr smaak als resultaat. Onze koffie verteert dan ook probleemloos en heeft zelfs een digestieve werking. Na een maaltijd stimuleert de koffie de maagsappen en zet aan tot een vlotte afbraak en opname van de voedingsstoffen.


Geen enkel voedingsmiddel wordt zo vaak en op zoveel facetten onderzocht als koffie. De talloze wetenschappelijke studies, door gerenommeerde universiteiten over de hele wereld uitgevoerd, bewijzen allen ÚÚn ding: 2 tot 3 koppen koffie per dag zijn goed voor je. Koffie scherpt de geest, neemt hoofdpijn en vermoeidheid weg, vergemakkelijkt de spijsvertering en helpt je fit te houden. Koffie is een waardevolle bijdrage tot je voeding: hij bevat geen calorieŰn, maar wel heel wat kostbare mineralen (koffie is o.a. rijk aan magnesium!) en spoorelementen. Wie veel koffie drinkt, vult zijn dagelijkse behoefte aan vloeistof ook voor een deel in. Waar je wel op kunt letten is de koffie die je gebruikt: zacht geroosterd (verteert goed) en laag cafe´nehoudend (minder opwindend). En ook wetenschappelijk bewezen: koffiedrinkers hebben minder last van astma, plegen minder zelfmoord, krijgen minder darmkanker, levercirrose, de ziekte van Parkinson of Alzheimer


Net zoals alle warme dranken, gaat koffie vrij snel door de maag en be´nvloedt het ons organisme ook vlug, maar voor een korte tijd. Cafe´ne is het meest actieve bestanddeel. Het stimuleert bijvoorbeeld de nieren lichtjes en werkt daardoor urineafdrijvend. Hierdoor wordt het zelf ook vlug afgedreven. Cafe´ne stimuleert heel wat lichaamsfuncties: ook het centrale zenuwstelsel, waardoor de hartslag 'n ietsje toeneemt en de bloedvaten zich verwijden. Wij ervaren dit als de opkikker 's morgens bij het ontbijt of na een lekkere maaltijd. Onze geest wordt er ook wakkerder van. De reactie op cafe´ne verschilt erg. Er zijn mensen die grote hoeveelheden cafe´ne probleemloos verdragen. Anderen hebben al last van ÚÚn enkel kopje. Dat kan genetisch bepaald zijn, het lichaamsgewicht speelt een rol en het ritme waarop je de kopjes koffie naar binnen werkt. De ene mens zet nu eenmaal cafe´ne sneller om dan de andere. Dat kan variŰren van enkele uren tot een volledig etmaal.Dit hangt van een aantal factoren af :
De soort koffiebonen( arabica of robustas), hoe ze werden geroosterd( artisanaal of industrieel), hoeveel gram je gebruikt, en de manier van koffie zetten.
Op gieten of koffiezetten  bevat het meeste cafe´ne en het minste een kleine espresso ( dit in tegenstelling wat iedereen normaal denkt).
Maar een gemiddelde van 100 gr voor kleine espresso 150 gr. gewone espresso  tot  275 gr. voor koffie van de kan is de norm.Cafeinne lost namelijk op in water en het principe is eenvoudig en je zou het zelf kunnen doen. Als je ongebrande koffie gedurende zo'n 24 uur in een ketel water zou koken, dan zou alle cafe´ne in het water zitten. De koffie word door drongen van warm water en geeft  zo zijn cafe´ne af aan het warm water, maar koffie zo lang koken is natuurlijk niet goed, veel van de andere waardevolle bestanddelen van koffie (zoals de aromadragers) zouden ook verdwijnen. Op professioneel niveau werkt men als volgt: de ruwe koffiebonen krijgen een stoombad met zuiver water aan ongeveer 99 ░ C, om de bonen poreus te maken. Dan gaan ze in een warm bad, waaraan dichloormethaan is aan toegevoegd:. Deze is van een kwaliteit die speciaal is bestemd voor de voedingsmiddelenindustrie. Dat organische oplosmiddel werkt als geleider voor de cafe´ne, zodat de cafe´ne sneller uit de bonen oplost. Het proces wordt een aantal keren herhaald. Daarna wordt de koffie langdurig gestoomd om eventuele resten oplosmiddelen helemaal te verwijderen. Vervolgens worden de bonen met warme lucht gedroogd en met koude lucht gekoeld.Er bestaan honderden koffieplantvariŰteiten, maar voor ons koffiegenieters volstaat het om twee families uit elkaar te kennen. Zij bepalen volledig de smaak en de kwaliteit van een koffiemelange: de arabica en de robustas.


Eenmaal geopend voor :
Gemalen koffie, vacuŘm of luchtdicht verpakt, zeker binnen de maand na het openen van het pakje.
Kings koffie verpakt zijn koffie in soft-vacuum en onze koffie worden begast met een mengeling van co2 en stikstof wat de houdbaarheid van onze koffie verlengt.
Terwijl koffiebonen ongeveer 3 maanden vers blijft.

Zijn Ambachtelijk gebrande koffie's beter voor de maag?
Is koffie drinken gezond?

Is cafe´ne gezond voor ons lichaam?

Hoeveel cafe´ne bevat een tas koffie?

Hoe krijg men de cafe´ne uit de koffiebonen?

Hoeveel koffie soorten bestaan er?

Hoelang blijft koffie vers?

King's coffee clock
King's koffie is zwart als de nacht heet en vol passie, geboren uit 't dansende vuur van onze koffiebranders lekker tot aan de rand en genot tot op de bodem zo wordt onze creatie een waar geschenk

Caffeine Study
 
 
Ontkalkers

Twee soorten ontkalkers
op basis van harsballetjes( zout toevoegen )
en de andere op koolstof-carbonaat (Brita filter )
Toelichting:
Gewone ontkalkers raken na verloop van tijd
verzadigd van de kalk en dienen
te worden geregenereerd met een zoutspoeling.
( om de twee weken is een must )

Brita filters werken met speciale patronen
om de zoveel liters water moet het patroon worden vervangen.
naargelang de grote van het patroon of de omzet van koffie/thee
word dan het patroon vervangen.
Wat te nemen?
Het gewone systeem is goedkoop maar vraagt om de twee weken een
15 min. werk en word gemakkelijk uitgesteld.
Brita systeem kost meer en vraagt om de 6 a 8 maand eens
2  min. werk.( kost prijs ongveer 50Ç per patroon )